Какво е микрофлебектомия?

Или как да се отървем завинаги от разширените вени? Микрофлебектомията е минимално инвазивна, амбулаторна процедура за лечение на големи повърхностни варикозни вени. Изпъкналите, напрегнати подкожни вени внимателно се отстраняват през малки разрези с размер 2-4 мм. Не се изисква зашиване и не оставят белези. Работи се под местна упойка. Специални инструменти позволяват елегантното премахване на тези неестетични и често болезнени вени.

Какво предствлява процедурата и колко време отнема?

Процедурата продължава средно около час в зависимост от големината и дължината на третираните вени. Пациентите носят специална превръзка и ластичен чорап за определено време. Веднага след манипулацията са възможни малки кръвонасядания, които изчезват за няколко дни и естетичния и лечебен ефект е налице.

Къде мога да се подложа на микрофлебектомия?

Д-р Иван Кючуков практикува този мини-инвазивен метод за лечение на разширени вени. Методът е по-безболезнен спрямо остарелия, хирургичен метод. Пациентите се възстановяват много по- бързо след микрофлебектомия. На практика веднага след манипулацията пациентите се връщат към обичайния си начин на живот Едно от основните предимства на това лечение, е че не остават белези след манипулацията, а в същото време можете да кажете “сбогом” на разширените вени. Не е необходим болничен престой.

Освен, че ще се възстановявате в комфорта на собствения си дом, ще се отървете от разширените вени завинаги!

Можете да се свържете с д-р Кючуков тук и да обсъдите най-добрият метод на лечение, спрямо индивидуалното Ви състояние.